2021-11-05
值得被被更多人關注!性價比極高嘅日式居酒屋大尾篤開左個沙灘,都要入去見一見識,而平日去開大尾篤通常都會諗開bbq ,點知今日竟然比我發現龍尾村呢到竟然有間高質隱世居酒屋,見到價錢又唔係太貴,環境又舒適,仲要見佢5點前有happy hour ,同朋友就決定試一試!呢到有室內同室外比你選擇,室內裝修比較有日本特式D,同埋有冷氣,所以就決定左坐入去😁入面嘅環境都好闊落同舒服~去得居酒屋就當然要叫番杯酒,我叫左杯梳打梅酒 ($48) ,朋友就叫左啤酒 (5點前order 就買2送1,好抵!)三點刺身盤 ($288)食得出呢到D刺身係飛機貨, 全部都好新鮮呢到有3款魚: 深海池魚, 油甘魚, 甘目雕我最鐘意就係甘目雕, 佢層皮會好似有小小燒過, 食落特別有口感同惹味原隻珍珠蠔 6隻 ($128)<期間限定> $28/隻老闆話佢地係個朝先由日本運番黎, 所以佢係特別新鮮同鮮甜安格斯牛壽喜鍋 ($238)呢個真係十級推介你去食!!!首先佢個份量真係好好好多, 有黃芽白, 秀珍茹, 冬茹, 雞比茹, 金茹 (好多茹!!!鐘意茹ge人就岩曬)成個鍋都係滿!之後就係個湯底, 個人覺得個湯唔
入面嘅環境都好闊落同舒服~
三點刺身盤 ($288)
食得出呢到D刺身係飛機貨, 全部都好新鮮
呢到有3款魚: 深海池魚, 油甘魚, 甘目雕
原隻珍珠蠔 6隻 ($128)<期間限定> $28/隻
老闆話佢地係個朝先由日本運番黎, 所以佢係特別新鮮同鮮甜
安格斯牛壽喜鍋 ($238)
呢個真係十級推介你去食!!!
成個鍋都係滿!
之後就係個湯底, 個人覺得個湯唔會話好甜, 岩岩好, 同D茹一齊食係入曬味, 更加提升左D蔬菜ge鮮甜味
安格斯牛係另上, 份量都好多片
佢都係好新鮮, 唔會話過肥~
牛味重
呢個set 仲會額外送多一份烏冬!其實食到一半, 已經覺得好飽
不過朋友仲未夠喉, 再叫多左2串 串燒
1) 雞肉串
2) 雞軟骨串
2個串燒都燒得岩岩好~火喉足夠, 唔會話落好多調味料, 所以唔會搶左原本食材ge 原身~
雖然呢間餐廳比較遠, 但價錢一D都貴, 而且食物質素好好
以為黎大尾篤又多一個好地方比我去食野喇!