2017-02-20
今日一家大細同埋表姐一行5人喺元朗搵野食,黎到富達附近,見到呢間友緣餐廳裝修都幾舒服喎,又見到有位,一於入去試下啦 ~因為我地有BB,佢安排咗中間果三張枱畀我哋坐~午市套餐由$68~$128枱上仲放左另一個餐牌“叫晚市套餐就可以加一蚊送一份” ,下次要夜晚黎試下先得~我哋叫咗加勒比海薈海鮮薄餅, 香煎石斑魚柳配芥末籽忌廉汁同埋美國頂級安格斯肉眼扒(8安士)。首先黎嘅係蒜蓉包,雖然我哋只係嗌咗三份套餐,但我估佢見我哋有五個人(兩個小朋友),佢上咗五塊蒜蓉包比我哋, 值得一讚! 好體貼 ! 我個bb全程食得好開心!就係呢啲細微位睇得出餐廳既細心~餐湯係磨菇湯,飲落去有一粒粒既蘑菇粒,表姐話覺得好有口感同好濃既蘑菇味~海鮮薄餅個餅皮都焗得幾脆,如果落多啲芝士嘅話就更好喇~魚柳煎得幾好味,一啲都唔腥,都幾juicy,唔會好乾~安格斯牛扒就最正,佢塊扒都算幾大塊,我哋share咗嚟,我話要七成熟,出嚟又真係啱啱好~另外加$10加咗個白飯,係比BB食嘅~套餐係包一杯餐飲,而餐飲黎到好驚喜!我哋叫咗兩杯凍朱古力,一杯熱咖啡~凍朱非常驚喜,個杯身好高,仲有cream添!阿女見到嘩嘩聲! 另外熱咖啡表姐
午市套餐由$68~$128 枱上仲放左另一個餐牌“叫晚市套餐就可以加一蚊送一份” ,下次要夜晚黎試下先得~ 我哋叫咗加勒比海薈海鮮薄餅, 香煎石斑魚柳配芥末籽忌廉汁同埋美國頂級安格斯肉眼扒(8安士)。首先黎嘅係蒜蓉包,雖然我哋只係嗌咗三份套餐,但我估佢見我哋有五個人(兩個小朋友),佢上咗五塊蒜蓉包比我哋, 值得一讚! 好體貼 ! 我個bb全程食得好開心!就係呢啲細微位睇得出餐廳既細心~ 餐湯係磨菇湯,飲落去有一粒粒既蘑菇粒,表姐話覺得好有口感同好濃既蘑菇味~ 海鮮薄餅個餅皮都焗得幾脆,如果落多啲芝士嘅話就更好喇~
凍朱非常驚喜,個杯身好高,仲有cream添!阿女見到嘩嘩聲! 另外熱咖啡表姐話都覺得整得幾好飲。 總括嚟講,星期日想搵間坐得舒舒服服嘅西餐廳 ,呢個都係唔錯嘅選擇 ,應該會繼續嚟~