2018-12-12 813 views
上網見到呢間啲人話唔錯就同朋友今日晏晝去試吓啦。大概12點半去到銀杏時光用午膳,啲枱都坐得好滿下,不過我哋都唔使點等位就有得入去。見到牆上變咗好多poster都話每晚會有唔同樂隊表演啲,呢個相當之特別,有機會下次夜晚要來試吓睇吓live Band午餐時間只係需要叫一個set就可以免費享用沙律吧仲有餐湯。沙律吧嘅選擇都唔少,最基本要有嘅佢都有仲幾新鮮,而今日嘅雜菜湯都飲得出係冇味精嘅。只係略嫌佢唔夠熱係主食方面我同朋友分別叫咗一個有機薄荷羅勒青醬雜菌車厘茄長通粉呢個味道相當唔錯,個青醬味唔會好重啱啱好,而且雜菌嘅數量都好多,長通粉嘅份量亦都相當多係好飽嘅素食嘅朋友就可以試下呢個,當然佢仲有好多其他選擇啦。而我朋友叫嗰個就係懷舊叉燒三寶飯,份量亦都好夠,而味道都唔錯唔會好鹹啱啱好,佢個飯要讚嘅地方係用咗紅米飯俾人感覺比較健康一啲。而且醬汁會另外分開上覺得唔夠嘅朋友可以自己去做一個調整,呢層都值得一讚總括嚟講喺港島食一個咁樣價錢嘅午餐算係抵食

有機薄荷羅勒青醬雜菌車厘茄長通粉

素食嘅朋友就可以試下呢個,當然佢仲有好多其他選擇啦。
懷舊叉燒三寶飯
總括嚟講喺港島食一個咁樣價錢嘅午餐算係抵食