2022-09-10 104 views
謙謙跳繩後肚餓係荃新2期到搵食, 見到近期新興的夏威夷蓋飯, 行入去睇色彩繽紛的材料, 自由配搭, 生熟材料任選,有飯有烏冬有椰菜花有糙米好多健康選擇,真係睇到眼花🤣我地一人叫一碗 D.I.Y自選 , 可以選兩款刺身或熟肉, 再選一款配菜組口, 最後選個底層,謙謙仲升級左套餐有甜品。🥙 煙燻油辣味吞拿魚+加州三文魚+紅菜頭組合+黃姜椰菜花併半糙米飯另加一份蟹籽 ~ 我估唔到呢個新食法健康得來又幾滋味, 吞拿魚辣得來開胃,三文魚有沙律醬無得輸,個配菜紅菜頭咁食法又幾爽口,蟹籽拌勻d 椰菜花和糙米飯口感一流。其實咁叫一碗份量都真係好多,食完超飽。🥗 慢煮天多利雞+薑汁松板豬+泡菜組合+沾烏冬 ~ 謙謙開頭咁配搭我仲笑佢怪,點知出來效果又幾夾喎,松板豬切到一粒粒好爽口喎, 個慢煮雞粒就軟滑d , 泡菜+溫泉蛋+烏冬拌勻食,謙謙話滑得來帶點惹味。甜品份量比較細杯,不過謙謙都比左第一口我食,食完甜哂。

甜品份量比較細杯,不過謙謙都比左第一口我食,食完甜哂。