2018-07-09
作為一台茶愛好者,最近實在有太多台式店出現啦,飲過幾次黑糖珍珠奶茶,感覺成個人腫左成個圈阿,今次聽朋友講中環有一間與別不同既茶店,特別健康同天然喎。去到鋪頭前面,個裝修都幾骨緻,個環境都幾舒服,不過一向對健康同天然呢2個字,我自己本身都標籤左味道麻麻既感覺,望住個menu,無乜太大期望之下,突然比我見到有士多啤梨既茶,就特別醒神,咁就係咁而叫左杯芝士草莓極品鐵觀音。當日有幾枱客人,多數係年輕人為主,咁由比錢到拎到杯野飲既同時,欣賞下周邊既環境,佢地好似主打不同既茶葉,同一般台茶店唔同既係佢地主打既好似係中國茶,分別係高山烏龍,鐵觀音,25年珍藏既普,重有唔記得咩龍珠等等,感覺上都幾特別。攞左杯野飲果時,一開始覺得$48都幾貴下,但睇真d,杯野飲都幾大杯,即刻諗起生果檔一杯橙汁都成$20果時,感覺特超所值阿,未飲之前,都幾期待嫁XD奶蓋有好香既芝士味同淡淡既咸味,同出面唔同既係一般都係用果醬來代替,而佢地杯底有新鮮既士多啤梨打碎左既果肉,鮮甜而不帶點酸溜,真係耳目一新阿,好少飲得哂成杯手搖茶既我,竟然慢慢就咁飲哂成杯,嘆茶之餘重好似食左新鮮水果咁,最後,天然健康同味道可以做得咁出色,讚阿
奶蓋有好香既芝士味同淡淡既咸味,同出面唔同既係一般都係用果醬來代替,而佢地杯底有新鮮既士多啤梨打碎左既果肉,鮮甜而不帶點酸溜,真係耳目一新阿,好少飲得哂成杯手搖茶既我,竟然慢慢就咁飲哂成杯,嘆茶之餘重好似食左新鮮水果咁,最後,天然健康同味道可以做得咁出色,讚阿!
芝士草莓極品鐵觀音