2020-10-23 19 views
某晚黎左何文田附近食晚餐,朋友喜歡食健康中菜就帶我黎左龍德樓度話帶我飲靚湯,餐廳環境裝飾别緻好有中國風味,古式古香,我地坐低左叫左一盅花膠杏汁豬肺湯,湯入面有花膠,香濃杏汁味,補肺健康精選,另一盅杏汁豬肺湯同樣杏汁味香,湯水好滋潤,小編好鐘意個湯之後叫左一碟蜜桃咕嚕肉,蜜桃酸甜咕嚕肉肥瘦適中,好好味,一碟一口脆豆腐小食,脆豆腐炸香之後細細粒熱辣辣一啖一口,即叫即炸,份量都幾多主菜煲仔飯,健康無飯焦,我揀左臘味煲仔飯,有臘肉,臘腸同潤腸,臘肉好香,唔會好油,飯粒色澤分明,另一款係蝦醬豬頸肉飯,蝦醬味加豬頸肉又幾創新同特別,如果豬頸肉再淋d更好,豉油可以自己加唔驚太咸,職員服務好好,不停為我地添茶。