2022-10-17 595 views
Green common 係我一向間唔中會去食的素食餐廳,一向欣賞佢既高質之作。我唔係vegan,不過偶然都想身體detox下,所以會去吓素食餐廳食得健康啲今日去咗嘆下午茶,三點呢段時間餐廳冇咁迫Menu如下: 👆🏻之前餐廳都仲未有呢個港式餐,特別同滿足到香港人嘅需求👍🏻👍🏻內部環境如下,相片外仲有其他枱我叫左👉🏻Omni 新蟹餅蟹餅係第一道上菜嘅,新鮮炸,又脆又熱,同真嘅蟹肉好似,問咗職員其實係用咩整,佢話係用植物嘅蛋白質,夠晒健康👍🏻配埋泰式甜醬,我自己覺得冇加都夠味👉🏻葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米驟眼一睇有啲似咖喱飯。材料有魚柳、意大利青瓜、藜麥同埋蒟蒻米,用左蒟蒻米代替意大利飯,口感濕潤。蒟蒻米低醣低卡高纖維,個葡汁嘅椰香味都好重,香甜順滑,加埋魚柳好飽肚。魚柳個樣做得好似,味道同真正嘅魚柳就有少少分別,魚味唔算話好重。👉🏻流心香芋西多士呢個我真係非常推薦。難得Green Common加入返啲香港地道風味,哩個流心香芋西多士,中間夾住香芋流沙,每咬一啖啲香芋流晒出嚟😎香芋香甜綿密,配埋香芋醬,不過本身嘅流心香芋,鍾意香芋嘅朋友可以勁加😂😝👉🏻焙茶拿鐵焙茶即係煎烘咗嘅綠茶,好香嘅焙茶

今日去咗嘆下午茶,三點呢段時間餐廳冇咁迫

Menu如下:

內部環境如下,相片外仲有其他枱

我叫左
👉🏻Omni 新蟹餅

👉🏻葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米

👉🏻流心香芋西多士

👉🏻焙茶拿鐵
焙茶即係煎烘咗嘅綠茶,好香嘅焙茶味,如果有埋拉花就好啦👍🏻

Overall 其實如果下午茶嘅時間去食真係好抵,我見外賣自取仲有七折優惠,個級真係好飽,可以兩個人share!環境舒服,重點係食物健康👍🏻下次再encore
  • 流心香芋西多士
  • Omni  新蟹餅