2019-03-26
第二次跟朋友來到這間餐廳食「藝術品」,早前傳出話會結業,一直都未有時間來過,到現在餐廳安好,所以便再次跟朋友來食個tea傾下計。餐廳位於K11小檔口的最入,我們當天被安排坐窗口位,份外寫意!這裡的Tea Set是不用等到2點才可吃到的,所以我們便點了一份及點了意粉。咸蛋黃 萵筍 蟹肉意粉($178),這款意粉給人有種清新及新鮮的感覺,好少在西餐廳能夠吃到萵筍,而咸蛋亦不算太多,不會太漏!蟹肉也很多,食得出是真蟹肉,因為有少許蟹殼!High Tea Set($408/兩人用),這個tea set放到好似藝術品咁,每一枱必定是相機食先!呢個tea set已經不是第一次食,而今次食物也跟上次有少許分別!這個tea set有咸有甜,仲有沙律,另外包咖啡/茶!當中咸點有三文魚、鵝肝、三文治、吞拿魚他他、蟹肉球!當中吞拿魚他他酸酸地辣辣地能夠刺激味蕾!鵝肝細細份唔會太漏!甜點方面有蛋糕、朱古力、泡芙、馬卡龍,當中紫薯撻味道不錯,唔會好甜!鹹檸檬薄荷梳打($48),用上一個鹹檸檬,所以味道非常濃郁,開聲的好物!玫瑰蒿麥茶($48),茶飲是以壺上的,飲落去有淡淡的玫塊味,但又有少少甘香,很特別!總括黎
總括黎講,這間餐廳的食物整到好似藝術品咁,而且味道亦不錯,,用黎打卡絕對值回票價!