2023-01-02
Keep your friends close, your sushi even more closer 除夕嚟旺角食港人至愛日本菜魚生壽司,呢間餐廳價錢經濟質素唔錯、點咗成枱食物樣樣見得下人秋刀魚刺身 (半條)立鮨特上壽司拼盤 (午市) 湯+沙律 免費迷你蔥吞拿魚腩飯鰻魚櫻花蝦玉子燒 Sangaria 提子梳打今餐$350有找食到眉開眼笑、每樣都okay價錢抵。首先出場嘅秋刀魚刺身皮光肉滑無魚腥味、質素新鮮色澤亮透點酸汁帶出鮮味!壽司拼盤件件sushi無欺場,海膽creamy、鮮蝦口感膠糯爽脆、帆立貝以柚子提味幾嫩口、吞拿魚口感不俗。用$28就加配到碗蔥吞拿魚腩飯、足料魚蓉軟嫩又有七彩芝麻洒面更加香。不得不提嘅仲有鰻魚櫻花蝦玉子燒因為我鍾意食tamagoyaki,呢度嘅蛋燒得嫩口、中間保留少少流心,有厚鰻魚塊和櫻花蝦加持幾好味。要食現場即製嘅靚玉子燒就要比啲耐性等下
秋刀魚刺身 (半條)
立鮨特上壽司拼盤 (午市)
湯+沙律 免費
迷你蔥吞拿魚腩飯