2024-09-13
間唔中要對自己好啲,放肆食吓啲平時唔食嘅嘢。呢間快樂小羊同平時食嗰啲邊爐有啲唔同。佢主打羊,綜合咗蒙古菜同打邊爐,好有特色。重點係呢家午市同宵夜時段都有一人定量火鍋套餐,用HKD00 樓下價錢食到佢啲主打羊肉同套餐野食,抵!❣️大食王加多HKD18 就有任食肥牛/羊❣️我哋兩個都叫左大滿足餐HKD88湯底:養生清湯,材料飲得出有白芷、川弓 、青鳳眼、龍眼、杞子、蒜頭,好補好濃另一個蕃茄湯帶有濃郁嘅蕃茄味,鹹淡度適中。主肉塔拉上的快樂卷/羔羊上腦肉(試多少少加HKD12 就可以試另款肉,叫咗肥牛+西班牙黑毛豬)💪🏻快樂卷(羊肉卷)肥瘦適中,有羊味但不羶💪🏻羔羊上腦肉比較滑,油脂豐富啲,都係一個唔錯嘅選擇,相對嚟講羊味會出啲💪🏻冇諗過個西班牙黑毛豬都好好味,肉質鮮甜主食淮山麵/ 自製土豆粉💪🏻土豆粉煙靭掛湯💪🏻淮山麵非油炸感覺都唔錯單點手工滑三拼(蝦滑、墨魚滑、羊肉滑)HKD98💪🏻 大推手工瑤柱蝦滑,蝦滑彈牙,溝埋瑤柱鮮味十足套餐仲會送埋嘢飲添,冇咩人就唔使理佢個限時,我哋由九點坐到夜晚12點,開心愉快談天食嘢。
❣️大食王加多HKD18 就有任食肥牛/羊❣️
我哋兩個都叫左大滿足餐HKD88
主肉
💪🏻快樂卷(羊肉卷)肥瘦適中,有羊味但不羶
💪🏻冇諗過個西班牙黑毛豬都好好味,肉質鮮甜
主食
淮山麵/ 自製土豆粉
💪🏻土豆粉煙靭掛湯
💪🏻淮山麵非油炸感覺都唔錯
單點
手工滑三拼(蝦滑、墨魚滑、羊肉滑)HKD98
💪🏻 大推手工瑤柱蝦滑,蝦滑彈牙,溝埋瑤柱鮮味十足