2024-03-12 1195 views
元朗嘅爽爽醉雞應該好多人都識,朋友話好好食,跟佢來試下。首先,我要講下佢哋嘅招牌菜式——「醉雞米粉」。呢個菜式係爽爽醉雞嘅招牌之一,醉雞有得揀新鮮雞or 冰鮮雞,揀咗新鮮雞。味道鮮美,雞肉鮮嫩多汁。配上醉雞嘅醬汁,味道絕對係一級濃郁。但我個人覺得麻麻地。另外,呢度嘅「豬扒」都係出名嘅招牌。豬扒煎得香脆,肉質嫩滑,每一口咬落都帶出豬肉嘅鮮美味道。煎得比較燶少少,更加增添咗味道嘅層次感。如果你鍾意豬扒同港式煮法,呢個「豬扒」絕對係一個唔錯嘅選擇。我個人就認為正常。除咗食物之外,「爽爽醉雞」仲有自家製嘅「菊花茶」。呢杯茶清香怡人,有助於消暑同埋消食。喝一杯菊花茶,可以幫助你消除飯後嘅膩感,令你更加舒服同享受食物帶來嘅滿足感。從來未飲過咁濃嘅菊花茶,好足料,推介。總括:朋友覺得好好食,我覺得普通,所以都係好睇個人口味。
元朗嘅爽爽醉雞應該好多人都識,朋友話好好食,跟佢來試下。

總括:朋友覺得好好食,我覺得普通,所以都係好睇個人口味。