2018-08-04 127 views
今日老公生日,豬帶老公去食好野。呢間逸之燒喺元朗雞地yoho mall附近,食完呢個晚餐後,豬覺得如果喺yoho mall揀貴格而又並非好好質素嘅日本野食,不如行多幾步黎呢到,因為豬覺得佢抵食又好味內裏環境乾淨舒適,我地6點半去,食左個半鐘,出面已經好多人,但唔會有限時,店員只會同walk in入黎嘅客人講滿座,所以如果冇book位就真係要耐心等下。日式薄餅嘅賣相非常之靚,有好多木魚絲,紫菜同埋醬汁鋪喺上面,粉漿唔厚,味道香濃但唔會太鹹。章魚小丸串,即叫即燒,喺熱辣辣上枱,每粒小丸子都有一粒章魚,外脆內軟,唔會有厚粉嘅感覺。炸沖繩芝麻雞翼,外層炸到好香脆,雞翼內裏肉質非常嫩滑而且入味,有芝麻嘅香味,唔會好油,同埋完全無雪藏味。 炸軟殼蟹,炸粉薄脆,唔會好油膩,甘香美味。角切魚生飯,呢個係一個好好食嘅魚生飯。顏色配搭明顯花過心機,魚生本身有紅色有橙色,另外用左青瓜同玉子嘅綠色,黃色做配襯,色彩繽紛,非常吸引。粒粒魚生都大大粒,用嘅都係新鮮嘅材料,份量好多,而且青瓜玉子除左有顏色配襯嘅用處外,仲令到魚生飯多左份清甜嘅味道。安格斯牛小排鍋,我地揀左昆布湯底, 我地先將新鮮嘅蔬菜同滿滿嘅菇放入
今日老公生日

日式薄餅

章魚小丸串

炸沖繩芝麻雞翼

炸軟殼蟹,炸粉薄脆,唔會好油膩,甘香美味。

炸軟殼蟹

角切魚生飯

安格斯牛小排鍋,我地揀左昆布湯底, 我地先將新鮮嘅蔬菜同滿滿嘅菇放入湯底,蔬菜索晒昆布嘅鮮味,清清甜甜。食完菜就食埋d肉,安格斯牛嘅顏色鮮艷,表面嘅網紋好靚,脂肪比例均勻,食落肉汁鮮嫩,牛油香味濃郁

安格斯牛小排鍋

胡麻冷豆腐,豆腐嫩滑有豆香,配上帶甜酸濃香嘅胡麻醬,開胃好味,仲有新鮮嘅沙律菜。

胡麻冷豆腐

三文魚刺身,色澤鮮明呈橙紅色,每件厚身肥美,脂肪紋分佈鮮明,而且肉質堅挺,非常新鮮。

三文魚刺身

呢度提供左2款味道嘅sorbet選擇,有菠蘿,柚子,我地揀左柚子,賣相吸引,睇見已垂涎三尺。味道甜點酸酸,可以解除飽滯感之餘,喺炎炎夏日裏面亦加點可消下暑

柚子sorbet

最後要讚下餐廳服務,店員殷勤有禮又細心,十分欣賞
日式薄餅
章魚小丸串