2012-12-19 76 views
之前睇過兩次電視介紹過,早前於天后既蛋包飯店,宜家開左喺元朗喇,見咁多人連明星都去,梗係試下啦😆位於元朗警署後面街,交通非常方便吖!大約晚上八點到達,去到門口等位,已經好想行入去喇,食店既裝飾品好特別,再加上安排坐位既員工服務好好吖,有一位仲係靚靚有心機、有禮貌介紹食物既女仔!店內有一排可愛蛋蛋佈置,吸引到我既小姪女乖乖坐下👍👍也看到店鋪中央,有日式居酒屋既設計,感覺舒適,至少大家等野食既時候,都唔會咁悶!👏👏😊😊靚店員介紹左霜燒牛柳薄切,海哲沙律,池魚刺身同串燒,大家放心串燒唔錯,通風情況也好呀,唔會食到成衫油煙串燒味^_^^_^當然唔少得蛋包飯啦!海膽流心蛋包飯,用左新鮮海膽結合在飯中既美道👍👍海膽fans必食呀,面頭包住流心飯,店員為我地細心切開,比我感覺到佢地真係好用心咁對食客同埋食物!當日係12年12月13號,🎎🎎咁好既日子我同男朋友+好友,大伙兒食左一餐咁有氣氛既餐廳,真正✌另外補祝表姐夫既生日,我問可否在食物上加上祝福句子,😁靚店員為我安排喺第二個飯上面,用汁寫上名字和生日快樂,💝💝沒有收我附加費,直得再一提,走個時去洗手間,嘩-唔係誇張呀,洗手間非常乾淨,仲要等洗手間位
新鮮到爆,池魚刺身,食完d骨仲炸黎食
店內有一排可愛蛋蛋佈置,
好多蛋蛋可愛佈置
😊😊靚店員介紹左
霜燒牛柳薄切
霜燒牛柳薄切,海哲沙律,
蟹柳海哲沙律,必食
池魚刺身同串燒,大家放心串燒唔錯,
仲有燒蠔添呀!
芝士無骨雞翼,不可錯過吖
燒元貝,美味鮮,必食
一定要食呀^_^菠菜帶子蛋包飯,好新鮮既感覺!仲有海膽流心蛋包飯呀!!
當日係12年12月13號,🎎🎎咁好既日子我同男朋友+好友,大伙兒食左一餐咁有氣氛既餐廳,真正✌另外補祝表姐夫既生日,我問可否在食物上加上祝福句子,😁靚店員為我安排喺第二個飯上面,用汁寫上名字和生日快樂,💝💝沒有收我附加費,直得再一提,走個時去洗手間,嘩-唔係誇張呀,洗手間非常乾淨,仲要等洗手間位置外,都有空間佈置,🎆別盡心思,至少食店與洗手間距離,不接近,衞生指數令我覺得好好!
走時埋單,店員送到我地出門口,仲要揮手,👋👋好有日本人親切既感覺!

Other Info. : 早少少去比較好,好多人等架!
2012-12-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Celebration
蟹柳海哲沙律,必食
仲有燒蠔添呀!
芝士無骨雞翼,不可錯過吖
燒元貝,美味鮮,必食
  • 池魚刺身,串燒,海膽流心蛋包飯,菠菜帶子蛋包飯,霜燒牛枊薄切,芝士無骨雞翼,醉巴辣凍蟹,海哲沙律,天婦羅蝦