2022-12-27
話說聖誕又到梗係要食返餐好嘅慶祝,今次就去咗元朗yell owl jap jap. 佢除咗提供自選嘅all day breakfast 仲有套餐,啱晒我呢啲懶癌末期( ̀⌄ ́)海鮮全日餐 $198 (北海道松葉蟹腳,黑魚籽炒蛋,鮮蝦多士,牛角包窩夫,扒蕃茄,香草雜菌,薯餅,沙律,焗豆,牛油粟米) 望到佢有咁多食材係入面,就知道佢有幾足料。入邊嘅主角絕對係北海道松葉蟹,佢每個蟹腳都長過我嘅前臂,十分誇張。食落係名副其實嘅啖啖肉,而且好有鮮味又唔腥,絕對必食之選。另外值得一讚嘅絕對係佢嘅鮮蝦多士,食落個多士好脆,唔會俾啲醬汁浸到淋曬。鮮蝦同蛋黃醬配合得啱啱好,好開胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 黑魚籽炒蛋都好出色,炒得好滑又濃蛋香,鍾意食蛋嘅你絕對唔可以錯過。 2 人下午茶餐 $138 (蟹肉牛油果多士,柚子汁脆炸雞翼,黑松露水牛芝士意大利飯團,芝士燒雞墨西哥卷) 咁啱我哋去嘅時間係下午茶時段,順便試埋佢嘅下午茶。份量啱啱好,而且包埋嘢飲。柚子汁脆炸雞翼酸酸甜甜好開胃,外皮香脆,內裡好juicy。蟹肉牛油果多士又鮮甜又脆口。最後黑松露水牛芝士意大利飯團同芝士燒雞墨西哥卷食落都好yumyum,啱曬鍾意食芝士
海鮮全日餐 $198
望到佢有咁多食材係入面,就知道佢有幾足料。
2 人下午茶餐 $138
咁啱我哋去嘅時間係下午茶時段,順便試埋佢嘅下午茶。份量啱啱好,而且包埋嘢飲。柚子汁脆炸雞翼酸酸甜甜好開胃,外皮香脆,內裡好juicy。蟹肉牛油果多士又鮮甜又脆口。最後黑松露水牛芝士意大利飯團同芝士燒雞墨西哥卷食落都好yumyum,啱曬鍾意食芝士嘅大家(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
總括嚟講呢間cafe 算係元朗數一數二好食,價錢唔貴而且份量好大,最啱就係同朋友一齊share. 雖然位置比較隱世,但絕對值得一試的!