2018-09-17 176 views
最近 約咗朋友 入元朗逛街, 行經 元朗西裕街 ,達輝徑 ,看見有間'千賀水產 '食肆。 我和朋友都喜歡新嘢, 今次嚟到呢度 又適逢肚餓時間 , 梗係要 食咗先算。餐廳內環境闊落, 地方乾淨企理, 牆身也有特別佈置, 感覺優雅。餐枱上放置咗 餐紙任選, 有炸物 ,天婦來, 壽司 ,刺身, 一品料理等等。我們先order咗 壽司, 巧手壽司款式有 多種選擇, 很快便送到 ,效率非常高。還有幾燒海產 ,有海蝦, 和大隻的扇貝, 有手板咁大,的燒菠蘿, 磯燒完之後 ,熱辣辣味道香濃鲜甜又多汁。還有自家 醃製 的 一口牛, 牛肉不韌 ,味道惹。其中炸物的 榴槤球 ,個人特別喜愛。 榴槤球真係有乒乓波咁大粒 。炸到金黃色 ,外皮脆卜卜 ,咬一口榴蓮蓉便湧出來, 食完仲可以追加。天婦來有茄子, 天婦來蟹柳 ,和天婦來海蝦, 都是朋友喜愛 必選的 食物, 當然唔可以錯過。 還有 甜品 , 清涼的 啫喱, 木糠movie ,美點 ,雪糕,雪條, 任選 任食。飲品、也有 汽水,果汁 任飲。 這間放題 食肆 ,食物 選擇 相當豐富, 我和朋友都食到捧腹離開。😋
餐枱上放置咗 餐紙任選, 有炸物 ,天婦來, 壽司刺身, 一品料理等等。

磯燒完之後 ,熱辣辣味道香濃鲜甜又多汁。
還有自家 醃製 的 一口牛, 牛肉不韌 ,味道惹。

天婦來有茄子, 天婦來蟹柳 ,和天婦來海蝦,

都是朋友喜愛 必選的 食物, 當然唔可以錯過。

還有 甜品 , 清涼的 啫喱,

木糠movie ,美點 ,雪糕,雪條, 任選 任食。

2018-09-15
Type of Meal