2019-11-21 195 views
【咖哩喇沙滲滲麵】滲滲麵其實係米粉加埋油麵一粗一幼嘅配搭,湯頭微辣有些少咖哩味,不過味道比較單調唔夠惹味。配料方面,豆卜魚片芽菜同埋蝦都夠新鮮,炸過嘅豬皮雖然大塊但無乜味又索唔到湯底,食完有點失望... 浪費咗咁靚嘅賣相【斑蘭咖吔多士】味道唔錯,鐘意食咖吔又或者大胃王可以叫份試下【美碌恐龍】係表面灑上大量美碌粉,就算冰融咗都仲係好夠濃。【三色咖啡】係咖啡加淡奶同埋黑糖,味道出奇地搭,黑糖味突出,入口順滑減低咗咖啡嘅苦澀,望落似dirty 果種漸層效果,值得一試【怡保芽菜雞飯】我想講佢嘅雞真係做得出色,原因係皮滑,夠肥美而且重點係濃雞味,連皮食都唔覺膩,豉油汁散發陣陣麻油香味,同隻雞同埋芽菜都好夾,不枉我等咗40分鐘先有得食,係值得嘅🤤 至於油飯就還好,略嫌油香不足,整體黎講係唔錯,下次去開元朗可以試試😋

【美碌恐龍】係表面灑上大量美碌粉,就算冰融咗都仲係好夠濃。