2022-10-20
朋友生日,揀左呢間餐廳,其實以前都食過一次,印象係幾好味,之後又聽其他朋友講起好食,於是就卜左枱食。平日加上位置較偏,人流未算多,亦未見坐滿,店內裝潢簡約,算是傾計好地方。同朋友分別叫左奶蓋抹茶、奶蓋泰式奶茶,奶蓋是好味的!😋泰式奶茶味濃,略嫌遮蓋左奶蓋嘅味道,如果叫奶蓋烏龍茶應該會較出色。第一道菜式是櫻花蝦餅,好有驚喜,份量唔算多,size唔算大,但非常香口,而且好濃蝦味,配合泰式醬汁令味道更加昇華。第二道菜是松露芝士薯條,熱辣辣即炸嘅薯條,配黑松露醬係冇得輸嘅配搭!第三道菜是軟殼蟹擔擔紅咖喱意大利面,軟殼蟹足料又脆口,意大利麵帶有濃濃嘅花生味,帶點紅咖喱嘅辣味,算不錯。可惜配搭唔啱我個人口味。最後一道菜非常有驚喜,泰式燒雞配薯蓉,起初以為會好難切,點知肉質非常嫩滑,而且好淋,仲好juicy,配上泰式嘅醬汁,簡直冇得彈!連薯蓉都好好味!回頭率100%!值得一題是店員服務亦好好,去洗手間行過走廊時,店員很貼心會提點有熱水,小心燙到。