2024-10-15
夜晚餓餓地,依間燒烤串燒店聽購朋友講係元朗幾出名,一於試試,點左幾款店主推薦既串燒,又真係幾唔錯墨魚咀呢個串燒燒得剛剛好,外脆內軟,一咬爆汁!味道非常鮮美。每一啖都感受到墨魚嘅鮮味,加上少許鹽和香料,簡直無得頂脆炸蒜茸茄子茄子燒到乾身後剪開,加埋蒜蓉同炸蒜,茄子肉軟軟軟,口感非常滑。蒜茸嘅香氣更係一絕,令整個菜式更加提升咗層次感,食落真係好開胃。蒜茸西蘭花健康既好選擇,雖然係蔬菜,但佢嘅蒜茸味道亦相當濃郁,西蘭花煮得剛好,保持住個種爽既口感,搭配蒜茸,真係唔會令人覺得腻。(招牌必點!)夜貓大雞髀呢個雞髀份量十足,肉質鮮嫩多汁,外皮炸得香脆,入面多汁到爆,啖啖肉配上特製醬汁,味道相當出色。每一口都充滿咗滿足感,一定唔可以錯過。整體而言,夜貓嘅食物質素相當高,味道、質感都令人印象深刻。服務態度亦好好,員工親切友善,成個用餐體驗 超愉快。
墨魚咀
脆炸蒜茸茄子