📍元朗天龍咖喱鍾意食咖喱既我黎到元朗決定試試呢間天龍咖喱,位置唔算遠,大棠路輕鐵站行6分鐘左右就到👍🏻好好彩唔使等位就食到,因為餐廳keep 住有客人排隊,一坐低老闆就好熱情咁介紹餐牌嘅內容,最後我哋order咗咖喱雞扒飯同埋蔥油三黃雞飯。✌️佢哋嘅咖喱特別之處就係唔係剩係得咖喱汁,入邊有洋蔥碎搭配薯仔,令到個咖喱汁有唔同嘅層次感,豐富嘅口感咖喱配搭酥餅同埋白飯係一流💦而蔥油三黃雞快有屋企住家飯嘅感覺,蔥油味濃厚得來又唔會搶咗雞肉本身嘅味道,食物分量充足之餘,肉類嘅火候都控制得好好,雞肉唔會覺得鞋👍🏻至於小食方面,叫咗個蔬菜蝦卷同埋咖喱酥餅,蝦卷食落去口感非常彈牙,而且好好有濃郁嘅蝦味,而酥餅配埋咖喱汁,可以話係貼近地道中東食物嘅水準另外佢餐牌上面仲有素食嘅咖喱選擇,健身人士同埋素食主義者都可以黎試吓,重點係性價比極高,人均消費70至100推介唔食得辣嘅人都可以試吓,因為佢嘅咖喱(小辣)唔係話好辣,我會用好惹味來形容,如果兩個人過嚟食飯嘅話,建議一個配搭飯一個配酥餅😝溫馨提示鍾意Tyson Yoshi嘅一定要入嚟聽住歌食咖喱🥰🍛
📍元朗天龍咖喱

2023-07-30
$70 (Tea)