2021-04-07 1325 views
一直久仰元朗合興車仔麵大名,今日興起揸車入元朗試一試,嚟到排隊三四個字後有得入座喇。雖然佢唔係裝修到好靚,但係開放式廚房設計,樓面乾淨衛生,坐得都算舒服。先講餸,豬腸乾淨少脂肪,滷水味足夠,必叫;合興既豬紅都合格,可能我咁岩依轉係新落既,豬紅唔夠入味;豬耳口感好爽,但係個人認為切得太大舊喇,最後係牛腩,牛腩唔算好淋,仲有痴牙感覺,同豬紅一樣唔夠入味。至於湯底佢係有牛腩味,你望相都知佢唔係好油膩,但重口味既我就覺得唔夠濃味囉;合興出名係辣汁,真係好辣。我朋友平時譚仔食開中辣都頂唔順佢個中辣,我覺得太辣其實遮哂所有食材湯底既味有少少可惜,所以建議唔太食得辣嘅朋友叫番唔辣算喇。總結合興車仔麵,所有方面都表現平均中上,但係未去到元朗第一車仔麵既水平。大家有其他好味車仔麵推介嗎?