2018-05-23
雖然喺網上見到好多人飲過餐廳的飲品,都話飲品味道只屬平平,但好奇心促使下,去開元朗都要試一試。由於太多人,餐廳會分批落Order,我等左5-10分鐘到就落到單。由於店舖新開,加上傳媒的加持,店舖外排滿等落單及等拎飲品的人龍。排左10分鐘落單,我再等左20分鐘到先拎到飲品,共等了30分鐘,值唔值得等就睇下閣下有幾想試同打卡呃Like啦。呢杯係店最signature的黑糖青蛙撞奶,説穿了只係黑糖牛奶,份量唔算太大杯,不過佢成杯主要係牛奶,29蚊都算係咁。未攪勻前都已經飲到黑糖的香味,攪匀味道更濃,不過我卻覺得奶味稍為唔夠出。下面的黑糖珍珠都好重黑糖味,而且口感都幾煙韌。其實飲品店的選擇唔算太多,我影低左個Menu比大家參考。==============================鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
黑糖青蛙撞奶
其實飲品店的選擇唔算太多,我影低左個Menu比大家參考。