2021-08-30 23 views
今日早收工去北角拎完野就行左一陣北角北角匯現家除左有唔同既商鋪外,仲多左好多食市👍🏻咁岩走既時間經過小巷弄,就想搵番台灣既味道😋我果日二點幾去到鋪頭,見到店內都坐滿哂客人,所以最後都係叫外賣回家吃😂不過店內其實堂食都好舒服👍🏻 夏天咁熱入到去個冷氣好足夠,環境都好乾淨又唔會好嘈,一入到去員工服務都好好👍🏻 佢有好多唔同既餐牌,而我今次因為二個人食,所以叫左小小野🚩滷肉飯 $38 配 輕芝士岩鹽奶蓋抹茶 $21滷肉飯份量適中,味道都好好唔會太鹹,撈埋個飯一齊真係好好味,而佢飯入面都會加入半隻滷水蛋,醃青瓜同醃黃薑👍🏻讚,而杯奶蓋抹茶甜味適中,抹茶上的奶蓋幾驚喜👍🏻🚩起司蛋手抓餅 $40呢個手抓餅外賣拎到番屋企仲可以咁熱同脆口,手抓餅入面係椰絲菜,蛋和芝士,一啖咬落去d芝士都會流岀黎,真係完美組合 🚩鹽酥大雞扒加滷肉便當 $65 配蜂蜜雪梨茶 $17 呢個便當份量好多,足夠二個人share 食,而佢既鹽酥雞扒大大塊,拎到番屋企唔會淋之餘仲好脆口,都唔會好乾,雞肉都十分之肉嫩,加埋個飯真係超飽,配埋蜂蜜雪梨茶,解渴一流👍🏻整體來講,如外賣既外賣盒加$2 ,由落單到拎外賣只係等左15分鐘👍🏻拎
今日早收工去北角拎完野就行左一陣北角
北角匯現家除左有唔同既商鋪外,仲多左好多食市👍🏻
咁岩走既時間經過小巷弄,就想搵番台灣既味道😋

佢有好多唔同既餐牌,而我今次因為二個人食,所以叫左小小野

🚩滷肉飯 $38 配 輕芝士岩鹽奶蓋抹茶 $21

🚩起司蛋手抓餅 $40

🚩鹽酥大雞扒加滷肉便當 $65 配蜂蜜雪梨茶 $17

整體來講,如外賣既外賣盒加$2 ,由落單到拎外賣只係等左15分鐘👍🏻拎到番屋企食物仲係好熱,唔會淋哂,價錢方面都比較便宜👍🏻而餐廳還有提供不同的付款方式(支付寶/八達通/現金/WeChat Pay/VISA/mastercard/ 銀聯) ,相信下次會再幫襯👍🏻👍🏻
TakeAway