最近知道灣仔藝術中心附近開左間以粉紅色為主題既新派西式素食餐廳,整間餐廳充滿少女心滿滿既打卡位,室外既座位仲可以望到美美既維港景色,我同友人當然唔執輸拿拿聲黎試下。🐠煙燻粟米條 (贈品)店子最近新開張關係,所以只要Follow佢地社交平台就可以獲贈一客,可能煙燻關係導致粟米乾身一點,粟米甜味不像預期,自己不太喜歡。🐠提生糙米壽司拼盤 $298由三種糙米壽司拼成,包括脆辣菠蘿蜜卷,照燒茄子卷,金針菇黑松露脆卷,單看外觀就十分吸引,味道唔會好似正宗壽司咁濃味比較清一點健康一點,同埋糙米壽司好似較易飽肚,點餐時要注意點餐份量😆🐠快樂無限 $98友人的餐點,為左打卡特別點一杯😆對女孩子黎講Size有點大杯,上層既Cream基本上人人飲到最後都係淨返係面無食過,因為太多了😂至於上面裝飾既甜甜圈友人俾我試食左係幾好味😋🐠草莓樂園 $88我最鐘意飲莓味既飲品,所以我無叫打卡餐飲而試左呢杯,外表都無馬虎,打卡度仍很高❤️整體雜莓味道唔會太酸,生果也新鮮,我很快就K.O左成杯☺️如單純想黎餐廳打卡慶祝閏蜜生日絕對推薦度一百分,打卡真的十分棒,我地足足影左成個鐘😂但食物的話由於我自己不是素食者所以可能食物不

🐠煙燻粟米條 (贈品)

🐠提生糙米壽司拼盤 $298

🐠快樂無限 $98

🐠草莓樂園 $88

如單純想黎餐廳打卡慶祝閏蜜生日絕對推薦度一百分,打卡真的十分棒,我地足足影左成個鐘😂但食物的話由於我自己不是素食者所以可能食物不太適合我的口味,但飲品也是一百分的👍🏻

2022-04-04
$260 (Lunch)