2020-12-24 168 views
想體驗異國風情未必要出國, 留港一樣可以。。。今日就係去咗一間充滿異國風情嘅土耳其餐廳, 講到土耳其,除了讓人想到伊斯坦堡及熱氣球外,其中以色彩繽紛玻璃手工的「馬賽克燈」, 成為土耳其的一大特色。即使而家冇得去當地旅行,去番間充滿異國風情嘅餐廳食番餐都係一個唔錯嘅選擇, 一入到餐廳就見到充滿馬賽克燈同壁畫佈置,增添少嘅異國風情, 喺充滿異國風情佈置嘅餐廳,食土耳其菜,就食咗當去咗🤣🤣!食物方便我哋梗係叫啲中東菜特色嘅 🤭中東串燒🍢🍡🐥🐏配中東平皮塔餅🥗肉串🍖🍢 有燒烤的香氣,保留著肉本身的香味,味濃;表面富有光澤,散發著濃郁的香氣,入口時能感覺到明顯的香料味,與肉香味 融合飽滿,肉質鮮嫩多汁,耐人回味。印度乳酪黃咖哩雞 🍛配中東米, 咖哩雞🐣入面有好多配料 秋葵蕃茄🍅薯仔🥔甘筍🥕, 中東米入面有 好香, 入面應該加咗唔同嘅香料,飯都好乾身同充滿香料嘅味道😋
想體驗異國風情未必要出國, 留港一樣可以。。。

食物方便我哋梗係叫啲中東菜特色嘅 🤭

中東串燒🍢🍡🐥🐏配中東平皮塔餅🥗