2022-10-04 24 views
為咗慶祝朋友脫離苦海,特登帶佢黎食好西!餐廳好有華燈初上嘅feel,打卡一流!話梅小山藥一上菜以為係甜品,點知原來係前菜😂淮山好爽脆,仲要酸酸甜甜咁勁開胃!白滷水九孔鮑魚另一前菜,鮑魚幾入味,同好彈牙好爽口,下面仲有甜不辣配埋一齊食,口感好豐富!蟹肉蛋白泡泡脆米金湯呢個好精緻下,岩晒打卡🤭 飲落除咗會食到一絲絲嘅蟹肉、瑤柱,仲會食到脆米粒,再加上甜甜嘅南瓜味,呢個口感真係不得了!鹽酥波士頓龍蝦脆角豆金瓜龍蝦嘅份量比想像中多,除咗龍蝦之外,仲有秋葵南瓜米通,全部都炸到好酥脆好香口,食到停唔到口!平時唔食秋葵嘅我都覺得炸過嘅秋葵非常可以🤓黑松露鮮百合花平時煲湯就食得多百合😂但用喺料理都真係第一次見,幾得意咁就叫嗌黎一試🧐口感幾creamy,啖啖都食到黑松露香,個人覺得值得一試!鐵板香煎一口鵝肝牛小排呢個係我是日至愛🥰 牛小排煎到岩岩好唔會過熟,所以食落都幾軟稔唔會韌,加埋鵝肝一齊食仲驚喜,鵝肝入口即溶,仲好重油香!執鞭仲有邊爐蛋,勁得意🤭八斗子炒飯好足料同都幾大份,大大隻虎蝦再加上有肉鬆、帶子、鵝肉、蟹肉、蟹籽去炒,整體炒得比較乾身,岩晒我口味🤓蜂蜜金鑽鳳梨汁喺咁嘅環境其實應該飲返杯,不過

話梅小山藥

白滷水九孔鮑魚

蟹肉蛋白泡泡脆米金湯

鹽酥波士頓龍蝦脆角豆金瓜

黑松露鮮百合花

鐵板香煎一口鵝肝牛小排

八斗子炒飯

蜂蜜金鑽鳳梨汁
喺咁嘅環境其實應該飲返杯,不過自己好少飲酒,就揀咗無酒精同我至愛嘅金鑽鳳梨☺️ 好fresh同唔會係好假嘅菠蘿味👍🏻

三個酒鬼朋友就分別叫咗氣球小女孩、巨峰烏龍同金鳳仙子Cocktail,估唔到呢度嘅cocktail都幾岩我飲,酒味不太重,夠晒fresh但又唔會得個甜字~