2019-06-01
同事話附近新開左間日本餐廳,提議外出一齊用膳,我地一行三人大約13:00到達,係門口等左約10分鐘先可入座!舖頭都有裝修,但座位有啲迫!同事見到Menu有原板海膽定食只係$98,佢本身對海膽都有要求,就問店員海膽係嚟自邊度,店員就亂答話嚟自日本,但就講唔出日本邊度,最終店員問過廚房同事後,先確實海膽是來自韓國🤷🏻♀️店員既行為令同事對餐廳既印象分下降!我們分別點了2份原板海膽定食及1份蒲燒原條鰻魚丼定食,每份都係$98,定食包含蒸蛋、小食、沙律及麵豉湯!大家share過食物後,都覺得所有熱食都唔夠熱,蒸蛋太硬及過老🤷🏻♀️完全係港式蒸水蛋,而海膽以呢個價錢來講都無期望有好高質素,算係不過不失,但食到後半板海膽就覺得有怪味相對海膽,鰻魚味道比較正常,都算ok!以呢個價錢及份量來講都算抵食,味道一般,成份定食都充滿港式風味,可以一試!