2023-07-20
熊小館系一間好特別既cafe 門面睇落普通 但原來入面擺左好多小熊公仔🧸🎀 好得意 牆上又有好多以熊仔為題既掛畫 店員仲安排左隻小熊坐系到同我地一齊食飯🤪so cute 未食野 心情都已經好舒暢🧸🧸🧸除左一般小食 意粉同飯外 餐廳仲有BBQ ribs 鐵板餐 牛排 田螺食 非常多種類 有選擇困難症既我地都簡左陣先order到 因為連二人餐都有幾個簡最後我地簡左最豐富既二人餐 $299有湯 餐包 前菜 主食兩個 甜品 野飲 食到好飽🥖餐湯 蒜蓉包羅宋湯 好多雜菜蒜蓉包焗得香脆 牛油蒜蓉味好香🐌法式香草焗田螺前菜二選一 我地就簡左呢款 都幾多田螺 又大粒 脫左殼 所以食落方便👍🏻另外薯蓉外表焗得脆脆 有口感🐮深海帶子拼燒汁牛柳 +$10賣相一流 有兩隻帶子串著擺系牛柳排上面帶子輕煎過 好香口 仲好大粒 成個五蚊銀咁大 而且仲超級厚 所以煎完入面仲好嫩滑 口感一流💯牛柳排叫左5成熟 咁厚都做到 的確有啲野到👏🏼肉質好林 一切落去就已經feel到 肉味都好濃 呢個價錢有咁既質素 實在驚喜底下仲有薯蓉 超夠飽🐟香草忌廉龍利柳飯擺盤都好有心機 大大塊魚柳放系飯面到抹左蛋醬煎 外面幾脆 香口 香草忌
🥖餐湯 蒜蓉包
抹左蛋醬煎 外面幾脆 香口
香草忌廉汁🌿味道岩岩好 送飯一流
🍦雪糕 心太軟 +$19
豆腐雪糕 平時比較少食 幾特別
心太軟真系一絕 超級流心 一切落去入面啲朱古力醬就開始流出黎😍不得了
野飲轉左特飲
熱情玫瑰
草子莓莓
💭
一個二人餐有咁多野食 而且食物水準高 有用心煮 加埋個環境 真系值得encore💯