2024-05-27 5552 views
今日應朋友之約,到灣仔藝術中心六樓嘅JaJa食下午茶,朋友嚟過幾次,而我就第一次嚟,聽朋友講此餐廳屬美麗華集團旗下食店,主打素食,口碑唔錯入內,見到全部粉紅色做主題,以乾花,椰樹同動物襯托,佈置到恍似置身愛麗詩夢遊仙境童話世界中,既浪漫又充滿詩情畫意我哋兩個人被安排坐窗口卡位,係咁舒適嘅環境下食下午茶,心情都靚靚兩人下午茶餐,朋友上網訂位有七折優惠,好抵食下午茶餐有三款,分別係三款鹹點同六款甜點嘅英式小點(参看餐牌)顧名思義,呢個充滿藝術品味嘅下午茶餐,上桌果然儀式感十足鹹點有三款,全部精緻美味超迷你水牛芝士薄餅,提生糙米壽司,最欣賞炸一口意大利飯球跟住甜點本身鍾意食scone,呢個迷你版鬆餅焗得唔錯,唔會過硬,夠鬆軟,又唔太甜紅色桑子朱古力牛角包賣相同味道亦可以最後上桌嘅擺設特有詩意,擺盤下內有乾坤,女侍應一打開蓋,下面乾冰造成烟霧效果,恍如仙境除咗個磨菇蛋白餅,甜咗啲同硬咗啲,其他全部都好好食整體感覺不錯,環境好,服務好,食物除咗質素好,視覺效果重好,值得推薦

兩人下午茶餐,朋友上網訂位有七折優惠,好抵食

顧名思義,呢個充滿藝術品味
嘅下午茶餐,上桌果然儀式感十足

鹹點有三款,全部精緻美味

鹹點

超迷你水牛芝士薄餅
,提生糙米壽司
,最欣賞炸一口意大利飯球

跟住甜點

紅色桑子朱古力牛角包賣相同味道亦可以

除咗個磨菇蛋白餅,甜咗啲同硬咗啲,其他全部都好好食

2024-05-27
Type of Meal