2024-07-08
今日lunch同同事一齊去附近呢間春芳號買肥仔水,慶祝星期五嘅蒞臨。未飲之前已經俾佢哋嘅包裝吸引住,好有藝術感同埋有特色,除咗茶飲之外,原來佢哋都有推出吐司,都幾吸引。我哋嗌咗三杯嘢飲,分別係紫薯珍珠鮮奶綠$40、地瓜珍珠鮮奶茶$40、豆花奶茶$34。 《紫薯珍珠鮮奶綠》 $40紫薯味都幾出,但係又唔會搶咗綠茶嘅味道,平衡得好好,而且值得一讚係啲珍珠好煙靭,有微微嘅黑糖味,揀咗微甜真係只有輕微嘅甜度,啱晒我。 《地瓜珍珠鮮奶茶》$40同紫薯一樣地瓜味都係幾突出,呢杯因為係奶茶,所以就冇綠茶咁香,但係整體黎講都好飲,甜度適中。 《豆花奶茶》$34呢個我哋轉咗鮮奶茶加$4,佢嘅豆花好香豆味,同埋好滑,好似食緊豆腐花,配埋奶茶真係幾唔錯。 另外我哋嗌咗紅豆吐司同埋芋泥肉鬆吐司,即叫即整好夠熱,餡料好多,好味!有機會帶埋其他同事嚟試。
我哋嗌咗三杯嘢飲,分別係紫薯珍珠鮮奶綠$40
、地瓜珍珠鮮奶茶$40、豆花奶茶$34。
《紫薯珍珠鮮奶綠》 $40
啱晒我。