2022-07-28
▫️想搵間環境舒服既餐廳同朋友食下好野傾下計🥂 呢間意日fusion小店掛滿好多藝術作品🖼 即刻為自己增添幾分藝術氣息👩🏻🎨 🦞 惹味海鮮袋 $680▫️一盤係2-3人份量,有龍蝦、帶子、大蝦、蜆、魷魚圈、香腸同粟米,仲有少少菠菜,好大盆好豐富🤩▫️見個名有個‘袋’字,仲以為係成個袋咁上😂 點知餐廳好有心思,放左係兩層架,上面放食物,下層既吉碟就用黎俾客人放海鮮殼,咁就唔洗怕搞到自己個碟無位食野啦🍽▫️海鮮好鮮甜😋 配埋兩個醬,分別係是拉差醬同他他醬,其實個醬幾好食😋 是拉差醬輕微辣辣地,他他醬就好多瓜碎,但覺得本身海鮮都夠味😛 所以點唔點醬就個人喜好喇~🦀 黃金邪惡軟殼蟹配香燒焦糖蘋果 $110▫️ 軟殼蟹好鬆脆,配埋咸蛋黃,好邪惡呀😝 呢個時候食返舊清甜既焦糖蘋果就岩晒喇🍏 可以中和返啲油膩感🤰🏻🍗 黃金流沙咸蛋黃脆雞翼 $98▫️嗌完先知原來嗌左咁多咸蛋黃菜式😂 但真係好食既🤤 係好方便既單骨雞翼,外層卜卜脆,咬落雞肉嫰滑,食到停唔到口🍗▫️店員仲好細心放低個碗🥣 話用黎裝骨用,讚👍🏻🍟 脆炸黑松露芝士薯條 $88▫️去到邊我都要食薯條🍟✊🏻 面頭好多黑松露碎同芝士碎,但覺得偏淋同油,如果再炸
🦞 惹味海鮮袋 $680
🦀 黃金邪惡軟殼蟹配香燒焦糖蘋果 $110
🍗 黃金流沙咸蛋黃脆雞翼 $98
▫️店員仲好細心放低個碗🥣 話用黎裝骨用,讚👍🏻
🍟 脆炸黑松露芝士薯條 $88
▫️去到邊我都要食薯條🍟✊🏻 面頭好多黑松露碎同芝士碎,但覺得偏淋同油,如果再炸得脆身啲就prefect池喇🖖🏻
🍵 Matcha Tiramisu $68
▫️必食既甜品‼️ 唔會太甜,好香抹茶味🍵 食落好滑,配埋浸左咖啡酒既手指餅,好夾😋
🍹 Spumoni $95 / Pink Sour $110
▫️叫左2杯cocktail🍹 Spumoni係用西柚汁做底,加入bitters,店員會溫馨提示杯酒會有啲苦,好細心💕 飲落接受到,同覺得可以平衡下啲炸物油膩感😬
▫️Pink Sour賣相好靚,同甜甜地,好易入口😆
💡無留意坐左係綠色燈光既卡位下🐸 所以啲相出黎到偏青左🧑🏼🎤