2017-07-03 223 views
朋友來港,除了帶她去大排檔外,我覺得同她去食放題也可以體驗本土文化,融入我們一起狼食狼吞,雖然翻譯係麻煩一點,但都好好玩架!除了寶琳,我們來了另一間分店-近將軍澳站出口,約朋友好方便。點解會選擇呢邊? 行下山、睇下單車館,睇戲直落再晚餐,一條龍都幾好,最重要人不多!朋友都話呢間餐廳很不錯,見到得廿幾個like太意外了,刺身新鮮好味,我同朋友都好喜歡食蝦架,蝦有兩種選擇:牡丹蝦及大甜蝦,是不是我少去任食? 通常呢個價錢唔多覺有牡丹蝦(比大蝦更甜美!),頓時覺得好鬼抵,理所當然無限地encore一隻又一隻!即使比左$300,我地都覺得抵番哂!沙律不止是普普通通的蟹籽沙律,仲有雜錦刺身沙律,PARAM HAM SALAD等冷盤,選擇都幾特別(大家睇,又有大大隻蝦了)特別一提,帶子與三文魚刺身的厚度一樣甘厚,除了新鮮就難以再用其他字去形容,但天氣太熱,大家留意當冰融時,千萬唔好再碰碟刺身了~~~天婦羅是必點的,炸蝦好大隻,雖然都好味,但炸粉太厚,要減分!外國朋友喜歡特飲,特地試叫了巨峰果酒及藍色夢幻。諗住食物質量不錯,以為飲品可以,誰知巨峰那個真的喝不慣,好似飲緊藥水甘,但藍色夢幻相貌幾好,飲

外國朋友喜歡特飲,特地試叫了巨峰果酒及藍色夢幻。諗住食物質量不錯,以為飲品可以,誰知巨峰那個真的喝不慣,好似飲緊藥水甘,但藍色夢幻相貌幾好,飲下去甜甜的,幾吸引!

最後,雪糕是必點的,有haagen dazs及movenpick選擇,我幾喜歡食雲尼拿,事後先知朱古力及朋友選擇的士多啤梨最好味,唔緊要,下次再來吧!
2017-06-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)