2024-04-14
終於到我𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐰𝐚𝐫𝐦𝐢𝐧𝐠啦🥰! 終於有機會招呼一班新朋好友去我的新家啦🥰! 開開心心的聚會,又怎少得吃一頓大餐呢😏~可惜我一向是無飯女生😗,所以當然是外出用餐啦~朋友介紹下,我們就去🇹🇭 夢亞萊泰國餐廳 𝐌𝐮𝐦 𝐀𝐫𝐨𝐢 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 吃晚餐囉!! 餐廳地方不大,建議預先訂座。食物款式多,份量又夠大,一班朋友一齊吃就最適合啦!!!☆ 冬蔭公海鮮湯🦐$𝟐𝟐𝟖冬蔭公湯濃香惹味,湯頭帶辣,充滿椰香的味道。有青口、蝦、蟹柳等等,配料豐富。☆ 泰式滷豬手🐽$𝟏𝟒𝟖滷豬手獲朋友們一致好評☺️,不但滷得入味,還相當軟腍唷~☆ 泰式粉絲蟹煲🦀$𝟒𝟖𝟎粉絲蟹煲超吸引呀🤩!!! 肉蟹大大隻,且非常鮮甜。粉絲又多又入味,必點~☆ 泰式拼盤💕$𝟏𝟖𝟖/大小食拼盤有魚餅、蝦餅、春卷及雞卷😏,款款都炸得香口,我特別喜歡彈牙的蝦餅哦~☆ 雜錦甜品拼盤😍$𝟏𝟏𝟖甜品款式有三款,有甘甜的椰肉大菜糕、泰式千層糕及椰汁西米糕。不過原來是沒有芒果糯米飯😫,下次再試。
☆ 冬蔭公海鮮湯🦐$𝟐𝟐𝟖
☆ 泰式滷豬手🐽$𝟏𝟒𝟖
滷豬手獲朋友們一致好評☺️,不但滷得入味,還相當軟腍唷~
☆ 泰式粉絲蟹煲🦀$𝟒𝟖𝟎
☆ 泰式拼盤💕$𝟏𝟖𝟖/大