2019-10-17 394 views
呢排天氣開始轉涼,最開心就係同一班好朋友打邊爐!係OpenRice見到呢間火鍋店,除咗嘢食夠吸引之外,仲可以同朋友喺獨立嘅VIP房唱K,大房有埋獨立洗手間。我愛上左佢嘅湯底招牌龍蝦湯,真係好鮮甜同埋好濃郁啊,湯入面仲有成大隻新鮮龍蝦添,打完邊路可以叫員工幫手拆殼,服務抵讚!我哋亦都叫咗海鮮拼盤盛,可謂包羅萬有,有生蠔、龍蝦同扇貝等,全部排列得好靚好整齊,令人賞心悅目,不過嚟唔切影剛上枱既相,朋友就已經等唔切開動左。仲有丸同餃拼盤,擺放嘅方式好特別,一層層陳架,循序漸進,各人可以因應自己唔同嘅口味揀嚟食。全部手打丸又彈牙又滑,值得一讚。當然唔少得要見呢度嘅牛小排同埋海膽杯,係佢哋嘅主打嚟㗎。牛小排擺放到好似一個半球體咁望落去好吸引!放入湯底裏面幾十秒就食得啦,牛味十足;海膽杯好精緻配上蟹籽同青瓜,一啖真係唔夠喉!蔬菜籃一定要叫,啱晒想清腸胃嘅朋友,裏面有好多唔同嘅蔬菜,番茄仔冬菇粟米同秋葵,望落成棵盆菜咁,色彩繽紛。仲有啲滷水同埋小食,等大家可以係打邊爐前開一開胃先,總體都幾推介。

2019-10-08
Type of Meal