2020-10-26
米線🍜 相信好多人鍾意食 又唔想再食譚X 於是我就上YouTube睇 好多人都極力推薦食「唯一 雲貴川風味」雲貴川唔係係當眼大街 而係位於偏僻的橫行 從網上得知 原來已經有一段的歷史 而且有好多人排隊 於是我地6:15pm就去到當天排隊的人不太多 等了大約20分鐘就可以入座 係排隊既時候 職員會出黎問我地今次叫左兩碗🥣米線 揀左三味「酸辣+腩肉+炸醬」我本身好怕食腩肉 好怕好肥而且成寸肥膏 但係唯一雲貴川啲腩肉好涁 而且一啲都唔肥 值得一題係 炸醬非常出色👍🏻 炸醬份量好多 其實根本係肉碎 可以每一啖米線加埋炸醬一齊食 我終於明白點解咁多人推薦 而且排一個鐘都會願意等 真係好好味😋總括來講:米線非常出色 可以講得出係全港最好味的米線 🍜 雖然價錢略貴 但真係真材實料 特別要一提 米線有少許辣 一定要帶紙巾😆推薦指數🌟🌟🌟🌟🌟
今次叫左兩碗🥣米線 揀左三味「酸辣+腩肉+炸醬」
推薦指數🌟🌟🌟🌟🌟