2019-04-08 871 views
經過西營盤,落車見到呢間細細嘅店。見到呢間店老闆嘅背影,就決定入去試下。門口見到餐牌,有四樣唔同既菜式,包括沙嗲米線,海南雞飯,喇沙米線同青咖喱龍脷樓飯。入到去,得兩張好細嘅枱,同四張櫈。我叫左海南雞飯,而我女朋友叫左喇沙米線,等個陣好多巴士經過,好嘈,但老闆好似與世隔絕咁響自己一個安靜嘅小角落煮飯。終於等到上菜,桌面有三色醬,海南雞,一碗雞油飯。碗雞油飯一食落去,我即刻決定上黎打一篇食評。碗雞油飯,啲飯好香,口感好柔軟。到我試下海南雞,我點晒三隻醬。海南雞無骨,口感好滑,好香!香港好難搵到啲咁好食嘅海南雞飯!到喇沙,喇沙無味精,湯底好濃,佢個蝦亦都好新鮮!米線口感唔錯。極力推薦!由於太好食,無影相~ 下次食再補圖!
極力推薦!
由於太好食,無影相~ 下次食再補圖!
  • 喇沙米線
  • 海南雞飯