2009-12-03
全港最正既Sunday Brunch! 任飲香檳,紅酒,白酒:如果各下係飲得之人,只係聽到都覺得好低!!! 酒店環境優雅舒適,雖然係buffet,但服務完全冇少到。真係未試過隻酒杯可以好似今次咁維持"常滿"狀態。重會不時攞D食物比我地食。每個會同食物有接觸既人都帶住手套,好衛生,令到我地可以放心欣賞食物。非常高級既享受。我個人食buffet既習慣係去睇哂有D乜野係自己鍾意食先,然後每樣試少少,跟住就只攻自己認為好食個D。我今次主要係食: 魚子醬 - 有四款。因為我平時係冇機會食,所以唔識分好同壞,只係覺得每種味道不同,都好啱我味。個counter種有好多配料比大家用。正! 龍蝦 - 有三款。個人味係最細隻最鮮甜,不過其他都好新鮮,完全唔嚡,必吃。 不同醃法既三文魚比起日式三文魚刺身更加精彩,好清甜好美味,而且好靚,值得讚。 生蠔 - 四個字:鮮甜肥美!!! 鵝肝 - 我既最愛 - 因為鵝肝係好溜既,所以唔食得多,不過佢每件係你面前煎,見佢熱烘烘,而且有甜生果伴,所以就食多幾件。 原本有計幾件,不過飲飲下酒都記唔到咁多lu... 松露omelette - 松露既香味又係我既favo
生蠔 - 四個字:鮮甜肥美!!!
松露omelette - 松露既香味又係我既favourite 之一... mmm... 好香既omelette - 我平時係唔多食omelette,不過今次我加埋魚子醬一齊食個松露omelette,真係差唔多停唔到手。
食buffet預左飽,不過好似今次咁飲飽食醉都係第一次。 好正!!!