2023-09-05
今日同朋友行街,突然好想食雞煲,諗起附近有呢間雞煲。之前都食過,味道都ok。咁就同朋友講,不如食呢間。去到之後,餐廳其實坐滿一半,唔算好忙。有個短髮阿姐見到我地,問我幾多位,問完之後就俾個qr code 我,叫我自己搵。 我:??? 我問佢個位係邊,佢好唔耐煩咁指左個方向叫我過去。我入到去,企左係度幾秒望下啲檯個號碼, 跟住個短髮阿姐就大聲呼喝,叫我行開。 呢一刻其實我已經想轉身走,咁既服務態度我真係未遇過。茶餐廳都唔會有。我見都入左黎,同埋有幾個朋友一齊,我都費事再搵第二間餐廳。照食啦。最搞笑係我坐左10分鐘,qr code落左單,另一個阿姐行過問我地落單未,叫我地快少少,同我地講限時兩個鐘。嘩,唔知以為我食緊放題,散叫都要限時,仲要係我坐左10分鐘咋,已經係度催我。之後都冇乜心情食,求其叫幾樣野就算。雞煲普通啦,牛肉唔新鮮,$290一碟,呢個價錢咁既質素。。。我都費事再叫佢換,我都驚啲阿姐加料。 實在唔想再食。坐左一個鐘多啲就走左。埋單仲要收我加一 火鍋個湯都係擺個壺係度叫我地自己倒,真係好意思收我服務費。人均$300幾,咁既價錢大把選擇,呢間餐廳我就以後唔會再黎!!! 好耐冇
去到之後,餐廳其實坐滿一半,唔算好忙。
人均$300幾,咁既價錢大把選擇,呢間餐廳我就以後唔會再黎!!! 好耐冇係香港食到一間服務咁差既餐廳,印象太深刻!!! 貼錢買難受
自問要求都唔算高,但呢間餐廳個服務都真係差到極點。