2010-12-09
我既第一篇食評, 也是"東京弁當"既第一篇食評! 請各位飲食界哥哥姐姐多多指教~據悉東京弁當乃香港第一間日式弁當外賣店, 坐落坑口連理街商場~初初會諗, 全港第一間, 點解唔揀旺角/ 銅鑼灣等旺區呢? 去到就知道原因啦!因為不設堂食之餘更沒有bench/bar table, 所以一定要係住宅區先做到。 仲記得2年係沖繩食過人生最好味既弁當, 一個好好味既滑蛋豬扒飯, 個種美味到而家都歷歷在"口"!所以, 當我試呢個弁當既時候, 心裡的確充滿相當高既期望!不過等個陣, 我無聊問下舖頭個哥哥覺得邊個弁當最好味, 佢竟然同我講: "其實呢, 話好味就唔係話真係好好味! 不過以咁既價錢, 算係唔錯架啦~" 落完order, 大概等8分鐘, 一大盒弁當就熱辣辣送上了~~一打開個弁當, 仲有煙出, 就知道係即叫即做的~豬扒都係脆架!!! 底下仲有幾條意粉墊底, 避免豬扒變"淋"~好有誠意啊~ 白飯上面有d黑芝麻, 好好味~~d配菜都好好味~ $29, 真係又平又抵!!! 不過可惜滑蛋豬扒飯暫停供應~下次一定要試第d款式!!!
請各位飲食界哥哥姐姐多多指教~
所以, 當我試呢個弁當既時候, 心裡的確充滿相當高既期望!
一打開個弁當, 仲有煙出, 就知道係即叫即做的~
白飯上面有d黑芝麻, 好好味~~d配菜都好好味~
$29, 真係又平又抵!!! 不過可惜滑蛋豬扒飯暫停供應~
下次一定要試第d款式!!!