十八夢

Meta Stages
🍽十八夢 (銅鑼灣)📍銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓🧚🏻‍♂️我人生第一次一路食飯一路睇表演既5D夢幻沉浸適美食劇場。呢餐飯真係可以挑戰我嘅視覺👁,味覺👅,聽覺🦻🏻,嗅覺👃🏻,觸覺✋🏻!💃當日全場嘅氣氛真係好好,佢地唔單止食物又新鮮又高質,而且表演好搞笑。🤹🏻‍♀️☁️佢哋嘅菜單好得意⭐️菜式🍴夢海浮沉🍅(羅馬蕃茄羅勒湯)佢哋呢一款蕃茄湯味道好濃郁,飲落去好似食咗成個蕃茄咁,喺個湯上面有幾粒好香脆嘅麵包粒,加埋入去酸酸甜甜嘅蕃茄湯裏邊,好開胃。🍴舊歡魚萝🐟(時令刺身拼盤)今日主要有六款唔同嘅刺身拼盤,內容好豐富,包括:馬糞海膽,北海道帶子刺身,油甘魚魚腩,牡丹蝦,蟹鉗,三文魚籽魚子醬生蠔,全部都好新鮮,我最鍾意就係佢哋嘅擺盤,一打開個玻璃盒,有隻蝴蝶飛出嚟,好有心機。🍴原野萝圍中的夢朱豬🐷(慢煮伊比利亞豬鞍•自家制蘋果無花果蓉)慢煮豬肩肉表面煎到金黃色,肉質嫩滑多汁,肉味濃郁,口感鬆軟,旁邊仲有蘋果無花果蓉,酸酸甜甜好開胃。旁邊有配菜有車厘茄同西蘭花苗,唔單止可以做點綴,而且提升左我嘅食慾, 真係好細心。🍴甜椰椰夢歌 🥥(椰子芒果朱古力甜品)呢一款將慕絲蛋糕好香椰漿嘅味道,口感真係好似
🍽十八夢 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓

☁️佢哋嘅菜單好得意

⭐️菜式
🍴夢海浮沉🍅(羅馬蕃茄羅勒湯)
夢海浮沉

🍴舊歡魚萝🐟(時令刺身拼盤)

🍴甜椰椰夢歌 🥥(椰子芒果朱古力甜品
呢一款將慕絲蛋糕好香椰漿嘅味道,口感真係好似食緊雲朵一樣,好有空氣感,做到好輕身,中間夾住左一個芒果冰,一啲都唔膩。白朱古力我意外地好鍾意食,唔會太甜,食晒成個都唔會覺得有罪惡感。
甜椰椰夢歌

♥️P.S.本人認為真係物超所值,5D嘅享受,真係一次好難忘既體驗。