2016-07-18
今天下午得閒,與仔仔行開銅鑼灣,諗住找ㄧ間cafe,坐ㄧ下吃個tea,記得早前朋友介紹這間Rabbitland Cafe 🐰🐰正在我們行街Sogo的附近,便試ㄧ試。因朋友提過最好先致電預约📱📱ㄧ下,所以我們也try try🎊🎊。 Yeah ! 真好彩。二人有位😘😘,仔仔知道可以有🐰🐰玩,又有野食,不知幾雀躍。🎉🎉上到Rabbitland Cafe,職員哥哥及姐姐先請我們除鞋,好彩我倆都有著襪,之後再進行酒精消毒雙手,便可進場💪💪。我們ㄧ坐下,我先點餐,其中有我喜愛的冷麵,噢! 不是,是炸豬扒 + 麻醬冷烏冬,仲加配仔仔喜歡的炸薯條,加埋ㄧ杯鹹檸七,真是滿足。另外,仔仔叫咗blueberry cheese cake + 鹹檸七 too。So yummy呢!最的是,套餐還包ㄧ杯「餵兔仔的草」,我們在得食物時,先餵餵🐰🐰,又可以摸摸🐰🐰,哈哈哈! 我都未見過亞仔咁有愛心💕💕💕最初,只想玩玩🐰,休息ㄧ下,吃d嘢便算,對食物質素……期望不大。但是,當職員哥哥送上食物🍝🍖🍰🍹🍹後,ㄧ試。。。。。嘩! 真的Yummy。 嘻嘻! 所以吃咗d才記得📷📷,亞仔最後仲叫多ㄧ份chocolate chees
最初,只想玩玩🐰,休息ㄧ下,吃d嘢便算,對食物質素……期望不大。但是,當職員哥哥送上食物🍝🍖🍰🍹🍹後,ㄧ試。。。。。嘩! 真的Yummy。 嘻嘻! 所以吃咗d才記得📷📷,亞仔最後仲叫多ㄧ份chocolate cheese cake + hot chocolate,噢!ㄧ樣yummy。
今次我們又吃得滿足,又玩得開心,足足坐了2小時。亞仔仲要話下次再來,me too。所以,忍不住要向大家分享ㄧ下。