2021-06-03
身為美祿迷,又喜歡食炸雞,怎能不馬上試KFC的新產品?美祿是我的童年回憶,有份開心的感覺,於是懷著期待去食下。.🎈餐牌:.1人晚餐有M1-M4,我選了M1 家鄉雞餐.🦖當然我最想便是試下新的美祿系列,加$9可升級為凍美祿,再加$10便有可可球美祿鬆餅。.🎈食物:.M1晚餐 ($45) +凍美祿 ($9) +可可球美祿鬆餅 ($10) ⭐️⭐️⭐️⭐️.家鄉雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️晚餐有幾款,M1 家鄉雞原味,M2, 香辣雞,M3 香燒,M4雞包 (我不考慮),我三款雞中覺得最啱我口味是M1家鄉雞原味,我雖然鍾意炸雞,都有試過M3香燒,我比較喜歡炸雞的雞皮,我有見過有食客叫炸雞但不要炸雞皮,我就是喜歡炸雞的炸雞皮夠香口。三個餐的不同雞中,M3香燒不夠香口,的確稍為無咁熱氣。M2香辣味同樣地無M1咁鬆化。.蘑菇飯 ⭐️⭐️⭐️餐係可以選擇雞皇飯或蘑菇飯,我一直都選蘑菇飯,餸唔算多,勝在汁多,汁好像有點辣。.可可球美祿鬆餅 ⭐️⭐️ (+$10 餐升級)滿懷期望,結果大失所望。想用叉吉嚟食第一啖,誰知有難度,已經有可疑,點解會咁硬?食落口就更奇,點解可以鬆餅會係咁嘅口感?同平時KFC鬆餅差好遠☹️.好在有幾粒可可粒,叫做食
🎈餐牌:
1人晚餐有M1-M4,我選了M1 家鄉雞餐
🎈食物:
M1晚餐 +凍美祿+可可球美祿鬆餅
家鄉雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️
家鄉雞 (M1晚餐)
蘑菇飯 ⭐️⭐️⭐️
蘑菇飯
可可球美祿鬆餅 ⭐️⭐️ (+$10 餐升級)
好在有幾粒可可粒,叫做食得下,結果我雖努力,都係無辦法食晒成個鬆餅,食剩少少。另一好處是唔太甜。不過我都係俾⭐️⭐️
可可球美祿鬆餅
凍美祿 ⭐️⭐️⭐️⭐️
無難度,就咁沖
凍美祿
總體全餐平均都有⭐️⭐️⭐️⭐️,不過個鬆餅就只得⭐️⭐️。