2017-07-01
Thanks god it's Friday!終於撐到星期五晚上,可以開始long weekend.迎接長週末的第一餐我揀左食韓國炸雞😂😂先黎前菜泡菜和漬蘿蔔~我地點左個「韓星八重奏」,原部都係雞鎚,正呀!啖啖肉八重奏即係8種味道,包括:柚子醬,甜甜脆脆,感覺無咁熱氣,中和返芝士粉,好香芝士味,又帶點甜甜地,芝士控至愛蜜糖脆片,蜜糖甜,加左脆片,脆上加脆香蒜,好似食緊媽咪麵既調味似的酸辣,酸酸辣辣,好惹味原味,肉嫩,有一股唔識形容既香味,應該係秘製香料甜辣,老公好食得辣,所以依個辣係入門程度,不過個甜味好得意,但老公唔識形容超辣,老公至愛,食得辣既人可以挑戰卡邦尼炒年糕香濃忌廉芝士味,再配紫菜及火腿,香味及美味度增加!仲有洋蔥,增加香甜~年糕煙靭度適中,再配咸香火腿,好吸引~小型部隊鍋材料有炸餃子、年糕、午餐肉、龍蝦丸、魚蛋、紫菜、芽菜。部隊鍋麵底味夠濃,辣得黎又有紫菜既咸香!D 丸夠彈牙,年糕吸收了濃底精華,辣度高,如果鐘意食辣既一定要揀~食炸雞又點可以少得啤酒,老公點左個熱情果涼浸浸特飲(有油精)我就叫左杯香桃梳打~柚子多士配雪糕買相精美,估唔到柚子醬配雲尼拿雪糕係咁好食食完咁多炸
終於撐到星期五晚上,可以開始long weekend.
迎接長週末的第一餐我揀左食韓國炸雞😂😂
先黎前菜泡菜和漬蘿蔔~
我地點左個「韓星八重奏」,原部都係雞鎚,正呀!啖啖肉
八重奏即係8種味道,包括:
柚子醬,甜甜脆脆,感覺無咁熱氣,中和返
芝士粉,好香芝士味,又帶點甜甜地,芝士控至愛
蜜糖脆片,蜜糖甜,加左脆片,脆上加脆
香蒜,好似食緊媽咪麵既調味似的
酸辣,酸酸辣辣,好惹味
原味,肉嫩,有一股唔識形容既香味,應該係秘製香料
超辣,老公至愛,食得辣既人可以挑戰
卡邦尼炒年糕
香濃忌廉芝士味,再配紫菜及火腿,香味及美味度增加!
仲有洋蔥,增加香甜~
年糕煙靭度適中,再配咸香火腿,好吸引~
部隊鍋麵底味夠濃,辣得黎又有紫菜既咸香!
我就叫左杯香桃梳打~
柚子多士配雪糕
買相精美,估唔到柚子醬配雲尼拿雪糕係咁好食
食完咁多炸雞和辣部隊鍋後,再食返個又甜又凍既甜品,一流