2018-05-17 461 views
本身過黎諗住食壽司,見到呢度都有鐵板燒,既然係甘就要試下啦,餐廳內仲設有壽司吧、雅座、日式貴賓房添,隨後我地簡左個伊勢海老鐵板燒套餐。🥢先黎鱈魚片,燒到焦香,魚香味十足 。🥢前菜左邊既昆布入口軟滑微酸,中間係魚子海帶,第一次食非常爽口,右邊既岩石蛋外型討喜,連同黑松露食香味十足。🥢刺身三點賣相漂亮,金目鯛鮮豔深紅色,肉質細緻鮮美。帶子鮮中帶青檸味,牡丹蝦肉甜,細綿帶爽。🥢鵝肝前既過程非常香,擺碟仲砌成心型,連埋生果汁、新鮮水果食,減少油膩感,又唔會搶左鵝肝本身既味道。🥢金鯛 外皮炸到酥酥脆脆,內裡魚身嫩滑,沾上海膽汁,夠滋味。🥢龍蝦新鮮處理後,再加上龍蝦膏、海膽汁,滲入龍蝦肉之中,鮮味再提升。🥢櫻花蝦 油炸至顏色金黃,金黃酥脆又帶蝦既鮮香味,送做或做零食一流。🥢沙律食到甘上下,再黎多個沙律清下熱氣,清下口腔,車厘茄好甜,沙律菜新鮮,醬汁酸甜開胃。🥄蟹肉麵鼓湯有新鮮蟹肉夠足料,不過個人覺得偏鹹。🥢蒜香白飯魚炒飯蒜香炒飯香噴噴,白飯魚仔亦含豐富鈣質,加上飯量超多,一人一大碗哂飽肚。🍴焦糖多士師傅即場用鐵板整,食落脆卜卜,多一份焦香。🍴水信玄餅像水滴一樣晶瑩剔透,內裡加入左金箔,底下有黑糖漿

🥢先黎鱈魚片,燒到焦香,魚香味十足 。

🥢前菜

🥢鵝肝

🥢金鯛
外皮炸到酥酥脆脆,內裡魚身嫩滑,沾上海膽汁,夠滋味。

🥢龍蝦

🥢櫻花蝦
油炸至顏色金黃,金黃酥脆又帶蝦既鮮香味,送做或做零食一流。

🥢沙律
🥄蟹肉麵鼓湯
有新鮮蟹肉夠足料,不過個人覺得偏鹹。

🥢蒜香白飯魚炒飯

🍴焦糖多士
師傅即場用鐵板整,食落脆卜卜,多一份焦香。

🍴水信玄餅
像水滴一樣晶瑩剔透,內裡加入左金箔,底下有黑糖漿,味道天然,一旁附有黃豆粉,可就個人口味自己斟酌使用。

附近周圍都酒吧為主,可以係呢個優雅寧靜既環境下食鐵板燒,別有一番風味。

2018-05-16
$690 (Dinner)