好耐無用呢個account!平時去了d好野呀!不錯既~只會去instragram or facebook同朋友分享下但今次真係覺得要響到提下大家想試新野既人不要掉以輕心!話說本人成日見友人分享d新野~又會自己想試下~今次響facebook見到環境不錯~又睇過op既評論.心想可以一試啦!星期五無訂位~一早6點半去到.一位貌似老細既人響門口負責帶位~同佢講兩位,佢問我朋友幾時到.我話大概幾個字後,佢就要求8點要交枱因為地方細呀!(其實不論咩理由都好,要求特定時間交枱我明白!但因為地方細我都係第一次聽~可能我去得少地方)咁我打電話俾朋友~朋友話8點走ok~咁老細帶我入座啦~等到朋友來~大約7點~開始點野食~點了nachos,雞翼同bbq corn飲品就叫了特式mocktails~食物同飲品好快就到了!真心要讚一句效率好高!先試一口飲品~我叫了那杯主要係orange同cranberry~~甜到呢~我以為自己去了neway飲fruit punch~友人果杯主調係pineapple同lemon又係甜到喊~佢係咁咳~好似痰上頸咁~同埋竟然得一粒冰囉!!!!!!!!!可能唔想太多冰沖淡d味啦~好細心呀
好耐無用呢個account!
但今次真係覺得要響到提下大家想試新野既人不要掉以輕心!
話說本人成日見友人分享d新野~又會自己想試下~
今次響facebook見到環境不錯~又睇過op既評論.
心想可以一試啦!
星期五無訂位~一早6點半去到.
一位貌似老細既人響門口負責帶位~
同佢講兩位,佢問我朋友幾時到.
我話大概幾個字後,佢就要求8點要交枱因為地方細呀!
咁我打電話俾朋友~朋友話8點走ok~
咁老細帶我入座啦~
等到朋友來~大約7點~
開始點野食~
點了nachos,雞翼同bbq corn
飲品就叫了特式mocktails~
食物同飲品好快就到了!
真心要讚一句效率好高!
先試一口飲品~
我叫了那杯主要係orange同cranberry~~
甜到呢~我以為自己去了neway飲fruit punch~
友人果杯主調係pineapple同lemon
又係甜到喊~佢係咁咳~好似痰上頸咁~
同埋竟然得一粒冰囉!!!!!!!!!可能唔想太多冰沖淡d味啦~好細心呀!
好喇~要試食品喇!
個nachos~
d脆片口感不似平時吃開........可能呢d先係正宗!
d醬呢,芝士就好多但香濃味欠奉,個底d 芝士浸淋曬個脆片,
食到底都無意欲再食。guacamole同salsa可以多返d就好!
buffalo wings吃起上來幾方便~個汁都幾好味!
但dipping sauce既blue cheese就麻麻~怪怪的~可能用了自家秘方調教!
最後吃個bbq corn!!!好大方既份量.............半條粟米仲要一開四!
可能怕客人太飽試不到其他菜式!但以$68一碟來講就貴了少少喇~
味道ok, 燒完再用日本沙律醬搽上面加少少paprika powder係無得輸既~
總的來說,以香港人勇於試新野既心態~佢呢一年半載應該都keep住客似雲來既~
但遲下就不得而知了!
題外話....
見到有對外籍夫婦同bb入座
老細安排了門口雙人枱~
見佢地都坐得好辛苦下!
同老細傾了好耐,先安排埋隔離張雙人枱俾佢地!
令人感覺不夠細心!
而且老細keep住觀察店內情況既表情.比較負面~
眼神流露趕客既意思,店員收碟既動作非常迅速!
可能會引起食客不安~希望店家改善下!
其實該店既定位是酒吧chill out 定作為西餐廳?
店細,檯凳密麻麻我明白是善用空間,
但眼見好幾檯三個成人坐一張二人檯,坦白說實在未能好好的用餐。

2014-08-08
$383 (Dinner)