2018-05-03
呢間餐廳,都睇左一段時間,因為呢度食評好壞參半,想試又未有足夠信心。今日相約友人灣仔飯聚,行到呢條街,有唔少餐廳,而想試的西班牙餐廳爆滿,而Bo Innovation又無book位,上去都未必有得食,最後拍板試呢間,話晒有個app主菜有買一送一,唔好食都覺得好似無咁虧。沿著樓梯行上去,感覺有少少泰式風情。入到去,餐廳主打室外雅座,當晚人都唔少,分開左兩邊,右手邊好多鬼佬已經飲緊酒,最後我地選擇左邊無咩人既位置。兩個人食唔到太多嘢,所以叫左四樣,柚子蝦🦐沙律;泰式炒雜菜;龍蝦金邊粉;泰式鱸魚。先要了一個椰青HKD48,清甜,椰肉好嫩,好味。Lime and Mint Frappe HKD68,呢杯好有薄荷葉味;檸味同酒味欠奉,而且超甜!超甜!超甜!真係好詫異點解可以咁甜,最後要加一杯水落去先可以飲得落,太誇張了!柚子沙律 HKD128--份量唔多,味道可以接受,椰糖味都幾重,柚子新鮮,蝦肉無特別就是雪藏貨色,沒有甚麼鮮味但是彈牙的,可能有人會覺得不划算,但我覺得還可以接收。泰式炒雜菜HKD75,說了要少油,不過上到來都是比較油,不過已經預左,所以無失望,味道也可以,有雲耳;西蘭花;椰菜花
沿著樓梯行上去,感覺有少少泰式風情。
先要了一個椰青HKD48,清甜,椰肉好嫩,好味。