2019-08-10 217 views
Don't judge a book by its cover📚唔上鏡但好好味嘅印度菜印度人開的傳統印度餐廳,隱藏喺中環巷子裡好隱蔽,裝修唔算雅緻但充滿印度風情。今日適逢有一對新人影婚紗相,好熱鬧🎊唔知喺咪當初喺呢度相識呢?講翻嘢食先,中午有HKD88 Lunch Buffet,亦可以選擇散點。食物款式唔少,唔好睇佢賣相麻麻,味道都好正宗(👉🏻來自對印度菜有啲研究的朋友評價),我地都好中意💕整體性價比頗高✅————————————————————◆印度式燉咖喱羊肉 ◇HKD128😍咖喱偏稀身,但係味道就好濃郁👅咖喱只是微辣,更多反而是酸、甜同香料的味道。羊肉冇騷味,燉得軟腍而入味,又完全唔黐牙,我覺得比平時食開嘅咖喱牛腩要好食不知幾倍⬆️⬆️◆乳酪烤餅 ◇HKD48😍成個Pizza咁大超抵食,搭配咖喱簡直絕配‼️Naam烤得微脆卻又能保持麵皮的濕潤同彈性,乳酪份量啱啱好,食得到乳酪香味之餘並唔會令人覺得過分飽滯🧀◆Lassi Mango vs Salty Lassi ◇HKD48😍 Salty Lassi 又真係幾鹹,飲落比芒果重味,我就中意芒果🥭多啲,冇咁甜之餘又比
唔上鏡但好好味嘅印度菜

————————————————————
印度式燉羊肉

◆印度式燉咖喱羊肉 ◇HKD128😍

乳酪烤餅

◆乳酪烤餅 ◇HKD48😍

Lassi Mango
Salty Lassi

Salty Lassi 又真係幾鹹,飲落比芒果重味,我就中意芒果🥭多啲,冇咁甜之餘又比較“杰身”,仲帶有芒果嘅酸甜清新d

回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑