2018-07-09 160 views
係馬鞍山新商場開左呢間養心殿..朋友食過出面果d都讚好..所以一直想試下..今晚終於約齊朋友一試究竟...8點左右黎到..都幾多人..但環境寬敞..每張枱都格開..坐得都幾舒服..唔會好大陣味..好肚餓..首先叫左個鴛鴦湯底-酸菜白肉鍋同美人鍋..價錢就會按貴果個收..酸菜係秘製大白菜..唔係平時既咸菜..食落酸香..好特別..仲額外配多碟酸菜同白肉..好足料..個湯酸酸地好開胃..我飲完一啖又一啖..入面就有d QQ麵..好彈牙..另外果個美人鍋入面有好大隻烏雞同桃膠..仲有好多美顏既材料..清清地..都好味..肉類叫左御選梅花豬...薄切睇落好新鮮..賣相唔錯..食落爽口彈牙..另外嘉美農場雞肉..份量都幾多..我地覺得餃子拼盤值得一試..因為種類都幾特別..除左平時既韭菜餃.水餃..雲吞..仲有麻辣牛肉餃同水蓮餃..好少係第二度有得食..墨魚丸同蝦滑都有質素..食落都好新鮮..響鈴都平時食既長..但又不失脆卜卜..仲有一個幾特別既甜不辣..入面食到有芋頭..感覺唔係平時果d..份量差唔多..4個人都食到捧住個肚走...

份量差唔多..4個人都食到捧住個肚走...
2018-07-09
$300 (Dinner)
  • 餃子拼盤