2022-04-28
♡♡♡📍 好茶養生 (MOKO新世紀廣場) (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓123D及123E號舖因為朋友平時有養生嘅習慣🤭,所以平時都會飲一啲比較健康養生嘅飲品,行街見到呢一間嘅時候就已經比佢吸引左😂~所以唔單止叫咗兩杯嘢飲兩件甜品仲買咗兩個茶包返去🤭😽,價錢相宜,岩飲到時返黎再買🤣~🍼 青蘋果青檸茶 $36青蘋果青檸茶就有助排毒去油🫣,知道有咁嘅功效就梗係要試吓啦。飲落去嘅味道就比較清新可口,叫左少甜都覺得幾岩我口味🤣。🍼 王牌血氣茶 $38充滿花香味道,起碼可以保持30分鐘暖度,顏色好靚~裡面有紅棗、桂圓、金菊、玫瑰花,菊花等🫶🏻~有好濃郁既花香味,叫左少甜,覺得味道岩岩好😻,唔會因為甜度蓋過花香既味道,飲落去暖笠笠好舒服😆。🍽 玫瑰荔枝慕絲 $48有玫瑰外型,粉紅外衣裏面係啫喱蛋糕,荔枝啫喱😻,有小小彈牙口感好fresh🤣,有玫瑰既清香~🍽 士多啤梨千層批 $48細細舊既士多啤梨拿破崙, 賣相幾靚可以用來打卡又食得🤤!入邊有粉紅色的吉士醬, 顏色上比起平時見到嘅就特別🤣啲。食落唔會太甜膩,味道都啱啱好~會建議用叉拎起成塊千層食,因為一吉落去會碎哂😂~
📍 好茶養生 (MOKO新世紀廣場) (旺角)
🍼 青蘋果青檸茶 $36
🍼 王牌血氣茶 $38