2018-07-18
大熱天時,真係好少人會打邊爐,但我就係鍾意,哈!是日超得閒,一早同朋友黎打邊爐,好彩早,暫時有位呢到有卡位架,就係我地坐住既所以影唔到😂😂😂環境好舒服,最重要夠乾淨打邊爐最重要個湯底,我最鍾意揀有花膠既湯底,可以食完皮膚靚靚,呢個黃金雞湯仲有埋蟲草花夠健康黃金雞湯(半隻)HKD188個湯底好得,好夠味,鮮甜十足,雞好嫩加埋彈牙花膠,好粉既淮山同煙韌蟲草花,太好味了試完湯底,要點返枝薏米柚子冰HKD28其實冰係指冰凍咁解,侍應拎上黎先知唔係沙冰個d,味道酸甜清新,解膩必點除左打邊爐配料外,仲點左個小食,牛油果芥茉牛柳粒HKD68味道酸酸甜甜好開胃,牛柳粒口感又煙煙韌韌好食而且份量好多,多到食唔曬至於打邊爐既火鍋配料我地都無點好多,因為個湯底太足料,胃容量唔大既我地唔想浪費野,所以無點太多,但呢個即炸響鈴HKD48唔點唔得即炸脆卜卜,好厚身大大件,加入湯底浸3秒好好食,就咁食都得,好正而呢碟鯇魚腩HKD45好新鮮一碟好多件,好鮮味,好滑口,加入雞湯就更鮮甜好吃!無想過呢間火鍋店既野食幾多選擇又特別,最重要好食,如果唔係朋友住呢邊有好介紹都發現唔到,下一次要多人黎可以點多幾款!
是日超得閒,一早同朋友黎打邊爐,好彩早,暫時有位
呢到有卡位架,就係我地坐住既所以影唔到😂😂😂
環境好舒服,最重要夠乾淨
黃金雞湯(半隻)HKD188
個湯底好得,好夠味,鮮甜十足,雞好嫩
加埋彈牙花膠,好粉既淮山同煙韌蟲草花,太好味了
試完湯底,要點返枝薏米柚子冰HKD28
除左打邊爐配料外,仲點左個小食,牛油果芥茉牛柳粒HKD68
味道酸酸甜甜好開胃,牛柳粒口感又煙煙韌韌好食
而且份量好多,多到食唔曬
而呢碟鯇魚腩HKD45
好新鮮
一碟好多件,好鮮味,好滑口,加入雞湯就更鮮甜好吃!