2021-04-12 41 views
好耐都冇出去食飯,今日就約左朋友去旺角一間新開嘅火鍋店,上到去裡面好大好闊落,裝修得好有古式古香感覺,我地坐定之後,店員相當有礼貌行過黎,主動話我地知打左咭後就會有杞子圓肉菊花茶或洛神花茶送,非常親切我地點左個招牌湯底,尚膳養顏美人鍋,裡面有烏雞,桃膠,圓肉同其他藥才,呢個湯底果然係冇介紹錯,湯底好鮮甜,桃膠好軟身,圓肉好甜👍👍直得再試火鍋配料,我地點左,手切牛肉,一口牛,生蠔,蜆肉,牛骨髓同手打丸,2款牛肉口感一流,肉質好鬆軟,肥瘦色中,一D都唔硬,生蠔好大隻,估唔到有一隻手咁大,仲好有蠔嘅鮮甜味,蜆肉好爽,又大隻完全冇沙好甜,最有驚喜就係,估唔到可以食到咁新鮮嘅牛骨髓,正,最後就係個手打丸好彈牙,真心講句,呢間火鍋店所有食材真係好新鮮,完全冇雪藏味